Πηγές
_
Πλαίσιο Αναφοράς Ικανοτήτων για Δημοκρατικό Πολιτισμό
Οι τρεις αυτοί τόμοι προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς ένα πλαίσιο αναφορά και μια εργαλειοθήκη για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση τυπικών και μη τυπικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων.
_
Περιλαμβάνει το μοντέλο ικανοτήτων για τον δημοκρατικό πολιτισμό που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Μόνιμη Διάσκεψη των υπουργών παιδείας της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, τον Απρίλιο του 2016.
Βρείτε το εδώ
_
_
Περιλαμβάνει τους περιγραφικούς δείκτες των ικανοτήτων για δημοκρατικό πολιτισμό οι οποίοι έχουν στόχο να βοηθήσουν τους εκπαιδευτές να προσδιορίζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επάρκεια που επιτυγχάνεται μετά από μια περίοδο μάθησης και τους τομείς που χρήζουν περαιτέρω ανάπτυξης.
Βρείτε το εδώ
_
_
Προσφέρει καθοδήγηση για το πως το μοντέλο ικανοτήτων και οι αντίστοιχοι περιγραφικοί δείκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έξι εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
_
Γλωσσική Πολιτική και Πρακτική
_
Στόχος αυτού του τόμου είναι να προτείνει μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να υιοθετήσουν τα κράτη μέλη για να υποστηρίξουν τους ενήλικες μετανάστες να εξοικειωθούν με τη γλώσσα της χώρας υποδοχής. Επικεντρώνεται κυρίως στην οργάνωση μαθημάτων γλώσσας που ανταποκρίνονται στις πραγματικές επικοινωνιακές ανάγκες των μεταναστών.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
Αυτή είναι μια Έκθεση για την έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ALTE που πραγματοποιήθηκε το 2018 αναφορικά με τη γλώσσα και τη γνώση σχετικά με τις πολιτικές της κοινωνίας για τους μετανάστες. Αυτή η Έκθεση αφορά οποιονδήποτε ενδιαφέρται για τη μεταναστευτική και τη γλωσσική πολιτική. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες μαθητών και στον βαθμό στον οποίο τα κράτη μέλη παρέχουν στους μετανάστες επαρκείς ευκαιρίες μάθησης, ενώ εξετάζει και τις τρέχουσες τάσεις.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
Εκπαίδευση για την Ψηφιακή Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη
_
Αυτός ο τόμος εξετάζει την υπάρχουσα ακαδημαϊκή και πολιτική βιβλιογραφία σχετικά με την ψηφιακή δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, επισημαίνοντας ορισμούς φορείς και ενδιαφερόμενα μέρη, πλαίσια ικανοτήτων, πρακτικές, αναδυόμενες τάσεις και προκλήσεις.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
Αυτός ο τόμος περιέχει τα αποτελέσματα μιας διαβούλευσης μεταξύ πολλαπτών ενδιαφερομένων για τον εντοπισμό καλών πρακτικών σχετικά με την εκπαίδευση για την ψηφιακή δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τα κενά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια μάθησης.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
Στόχος αυτού του έργου είναι να βοηθήσει στην αναμόρφωση του ρόλου που διαδραματίζει η εκπαίδευση δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και στους νέους να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα στη δημοκρατική κοινωνία ως ψηφιακοί πολίτες, τόσο διαδικτυακά όσο και μη.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
_
Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και Διαπολιτισμικός Διάλογος
_
Οι Οδοδείκτες περιλαμβάνουν οδηγίες προς εκείνους που διαμορφώνουν την πολιτική, τα σχολεία (δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύνσεις και τους υπεύθυνους) και τους επιμορφωτές εκπαιδευτικών, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από τη Σύσταση CM/Rec(2008)12 που περιγράφει τις παιδαγωγικές διαστάσεις των θρησκειών και των μη θρησκευτικών πεποιθήσεων στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Βρείτε το εδώ
_
_
_
Οι Οδοδείκτες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και την εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EDC/HRE) που βοηθά στη δημιουργία του δημοκρατικού πολιτισμού.
Βρείτε το εδώ